پیشگیری از پوکی استخوان و آرتروز با تغذیه صحیح

پوکی استخوان و آرتروز از اصلی ترین امراض و دردهای مربوط به پا و ستون فقرات می باشند.برای پیشگیری از پوکی استخوان  بیماری خاموش علاوه بر ورزش و تحرک، اصول تغذیه برای پیشگیری از پوکی استخوان و آرتروز امری مهم و اساسی می باشد.زمانی که این بیماریها در فردی آشکار شود قابل درمان نیست و فقط با خوردن داروها از پیشرفت آنها میتوان پیشگیری کرد.درمان گیاهی و تغذیه صحیح در پیشگیری از درد مفاصل و بیماریهای پا بسیار موثر هستند. با داشتن سبک درست زندگی میتوان از بروز بسیاری از بیماریها و دردهای پا جلوگیری نمود.در این مطلب با غذاهای مفیدی که مانع از بروز پوکی استخوان میشوند آشنا میشودید.poki ostekhan

اثر تغذیه بر استحکام استخوان ها
نوع رژیم غذایی و سبک زندگی هر شخص، روی کیفیت استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان و آرتروز تأثیر دارد. مهمترین دلیل بروز آرتروز چیست؟ آگاهی از اصول تغذیه سالم و غنی از کلسیم و ویتامین دی، به شما کمک می کند غذاهای سالم تری برای مصرف روزانه خود انتخاب کنید.

یکی از بهترین راهکارها برای پیشگیری و درمان پا درد، داشتن تغذیه سالم است. اگر از رژیم غذایی مناسب حاوی لبنیات، ماهی، میوه و سبزیجات برخوردار باشید، مواد غذایی مورد نیاز بدنتان از غذای روزانه تأمین می شود؛ در غیر اینصورت برای پیشگیری از پوکی استخوان و آرتروز، مصرف مکمل های غذایی ضرورت پیدا می کند.

غذاهای مفید برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان
غذاهای حاوی کلسیم و ویتامین D
محصولات لبنی مانند شیر کم چرب یا بدون چربی، ماست، پنیر

غذاهای حاوی کلسیم
ماهی ساردین و قزل آلا (با استخوان)، کلم بروکلی، کلم پیچ، بامیه، شلغم، بادام، کنجد، دانه سویا، خردل، لوبیا چشم بلبلی، پرتقال

غذاهای حاوی ویتامین D
ماهی های چرب مانند ماهی سالمون، کپور، قزل آلا، ساردينdarman poki ostekhan

غذاهای حاوی منیزیم
اسفناج، برگ چغندر، بامیه، محصولات گوجه فرنگی، کنگر فرنگی، موز سبز، سیب زمینی، سیب زمینی شیرین، کشمش

غذاهای حاوی پتاسیم
محصولات گوجه فرنگی، کشمش، سیب زمینی، اسفناج، سیب زمینی شیرین، پاپایا، پرتقال، آب پرتقال، موز، موز سبز، آلو

غذاهای حاوی ویتامین C
فلفل قرمز، فلفل سبز، پرتقال، گریپ فروت، کلم بروکلی، توت فرنگی، کلم بروکسل، پاپایا، آناناس

غذاهای حاوی ویتامین K
سبزیجات برگ سبز تیره مانند کلم، اسفناج، خردل، شلغم، کلم بروکلی

خوراکی‌های غیرلبنی حاوی کلسیم

کلسیم ماده معدنی ضروری برای رشد استخوان‌های کودکان است و همچنین به دلیل کمک به حفظ سلامت استخوان و عملکرد ماهیچه‌ای بزرگسالان بخش مهمی از رژیم غذایی بزرگسالان نیز به حساب می‌آید. کارشناسان تغذیه و سلامت توصیه می‌کنند بزرگسالان ۱۹ تا ۶۴ ساله در روز ۷۰۰ میلی گرم کلسیم مصرف کنند که ماده معدنی بیشتر از طریق شیر، پنیر و منابع لبنی دیگر تامین می‌شود. با این حال مواد غذایی دیگری هم وجود دارند که به دلیل برخورداری از مقدار قابل توجهی کلسیم می‌توان آنها را در رژیم غذایی گنجاند.darman poki ostekhan

ایندیپندت در مطلبی به تعدادی از خوراکی‌های غیرلبنی اشاره کرده که حاوی کلسیم هستند:

لوبیا سفید

لوبیا سفید نه تنها سرشار از پروتئین، آهن و فیبر است بلکه منبع غنی از کلسیم به حساب می‌آید.

پرتقال

بسیاری از افرادی نمی‌دانند پرتقال دارای سطح بالایی از کلسیم است. مصرف تنها یک پرتقال ۷۰ میلی گرم کلسیم بدن را تامین می‌کند.

بروکلی

این سبزی علاوه بر آنکه سرشار از مواد مغذی همچون ویتامین‌های A، K و مواد معدنی از قبیل منیزیم، روی و فسفر است سطح بالایی از کلسیم در آن وجود دارد که به راحتی در بدن جذب می‌شود.pishgiri az poki ostekhan

بادام

اغلب مردم خشکبار را در گروه اول منابع خوراکی حاوی کلسیم در نظر نمی‌گیرند در حالی که بسیاری از خشکبار دارای سطح قابل توجهی کلسیم هستند و در این میان بادام به طور خاص منبع غنی از کلسیم به حساب می‌آید.

سبزیجات برگ‌دار و سبزرنگ

این سبزیجات همچون کلم دارای مقدار پایینی کالری هستند و همچنین میزان چربی آنها پایین است اما از سوی دیگر سطح بالایی از فیبر و کلسیم در آنها وجود دارد. در این میان اسفناج منبع خوب دیگری از کلسیم است.pishgiri az poki ostekhan

ماهی ساردین

ساردین نه تنها سرشار از چربی امگا۳ بلکه حاوی کلسیم هم هست.

انجیر

انجیر علاوه بر آنکه حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر خوراکی است مصرف حدود پنج انجیر خشک در روز ۱۳۵ میلی گرم کلسیم مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.

 

پزشک پا