نقش فیزیوتراپی در درمان عوارض ناشی از سرطان و درمان آن
نقش فیزیوتراپی در کاهش عوارض سرطان
خوشبختانه به دلیل پیشرفت علم پزشکی تشخیص و درمان سرطان ها نسبت به گذشته بسیار زودتر از پیشرفت بیماری صورت می پذیرد و هر روزه به تعداد کسانی که از سرطان نجات پیدا می کنند افزوده می شود.درمان سرطان بسیار فرساینده می باشد و اغلب بیماران بعد از درمان سیستم ایمنی و همچنین بدن ضعیفی دارند.ممکن است بعد از درمان بدن بیمار به قدری ضعیف شود که حتی بلند شدن از روی تخت خواب هم برایش کاری فوق العاده سخت و چالش برانگیز باشد. اینجاست که نقش فیزیوتراپی برجسته می شود.
متاسفانه کسانی که تحت درمان قرار می گیرند دوره های گسترده ای از محدودیت های فیزیکی را در طی دوره درمان و بعد از آن تجربه می کنند. این محدودیت ها می تواند ناشی از ضعف بدن، درد، آسیب عصبی، بی اختیاری ادراری و … باشد. شواهد علمی زیادی مبنی بر موثر بودن فیزیوتراپی برای تمام موارد فوق وجود دارد. البته تمامی مشکلات یاد شده برای همه ی افراد اتفاق نمی افتد و هر بیمار با توجه به مشکل خاص خود تحت درمان فیزیوتراپی منحصر به فردی متناسب با شرایط خودش قرار می گیرد
آسیب عصب های محیطی (Peripheral neuropathy): اغلب افرادی که تحت درمان سرطان قرار می گیرند، نوروپاتی های محیطی را تجربه می کنند. علایم این نوروپاتی ها شامل درد و احساس گز گز شدن و بی حسی در اندام ها می باشد. فیزیوتراپی باعث بهبودی عملکرد اعصاب محیطی و بازگشت عملکرط آنها و به دنبال آن رهایی نسبی از علایم یاد شده می شود
بساری از افراد به خاطر عوارض شیمی درمانی، پرتو درمانی، جراحی و … خانه نشین می شوند و در بسیاری از کارهای روزمره به دیگران وابسته می شوند. این مشکلات نیز به راحتی توسط فیزیوتراپی و درمان های توانبخشی قابل حل می باشند.
خوشبختانه بعد از درمان سرطان، هیچ وقت برای درمان فیزیوتراپی و توانبخشی دیر نیست و موارد یاد شده و دیگر عوارض ناشی از شیمی درمانی، پرتودرمانی، جراحی و … تا حدود زیادی قابل حل می باشند. ولی هرچه زودتر فیزیوتراپی شروع بشود نتیجه ی درمان رضایت بخش تر خواهد بود. از جمله مواردی که به خوبی به وسیله فیزیوتراپی قابل درمان می باشند، تورم اندام فوقانی بعد از درمان سرطان سینه و همچنین مشکلات ادراری تناسلی بعد از درمان سرطان مثانه، تخمدان، پروستات و … می باشد.
همچنین مطالب توصیه شده به شما ...
فیزیوتراپی پس از تعویض مفصل زانو
کاربرد شاک ویو در درمان خار پاشنه
تمرینات موثر در درمان افراد مبتلا به آرتروز زانو
تنگی کانال نخاعی چیست
تورتیکولی عضلانی مادرزادی(کجی گردن) در نوزادان
چند نمونه تمرین حرکت اصلاحی جهت اصلاح اختلالات پوسچرال
توصیه های مهم درمانی برای کاهش درد آرتروز زانو
پزشک پا مرجعی کامل برای درمان بیماری های پا و حفظ سلامت پاها
آیا گلوکوزامین بهترین داروی مفصل هاست
فواید درمان آرتروز زانو با استفاده از پی آر پی
در پزشک پا علتهای درد زانو و درمان آن را بخوانید
خار پاشنه و درمان فیزیوتراپی آن
از بروز واریس جلوگیری کنید
علل و راههای درمان دیستروفی عضلانی
فیزیوتراپی تنفسی در پزشک پا
درمان اسکولیوز یا انحراف ستون فقرات با فیزیوتراپی
توالت ایرانی عاملی برای آرتروز زانو
در پزشک پا درمان سندرم تونل تارسال را بخوانید
همه چیز درباره یخ زدگی شانه
راه های درمان کشیدگی عضلانی
آسیب های ورزشی و فیزیوتراپی ورزشی
روماتیسم مفصلی یک بیماری سیستمیک و مزمن
راههای درمان قوز پشت یا کایفوز
ستون فقرات شما ٦ دشمن دارد آنها را بشناسيد و از آنها دوري كنيد