آرتریت روماتوئید و التهاب مفاصل در افراد مسن و گاهی در کودکان و نوجوانان ممکن است وجود داشته باشد. آرتریت انواع مختلفی دارد که آرتروز شایع ترین نوع آن است. معمولا برای تسکین علائم دردهای این بیماری از داروهای ضد التهاب استفاده می شود. اما مطابق تحقیقات انجام گرفته در آمریکا‌ گیاهان دارویی و مواد غذایی وجود دارند که تاثیر زیادی در تسکین درد مفاصل خواهند داشت.یک بیماری مزمن با علت نامعلوم است. مهمترین علامت بیماری شامل تخریب غضروف و خوردگی استخوان و نهایتا بد شکلی مفصل است.زنان 3 برابر بیشتر از مردان مبتلا به آرتریت میشوند. با افزایش سن شیوع افزایش مییابد. معمولا بیماری در دهه 4و5 زندگی آغاز میشود و 80% بیماران بین سنین 35-50 سالگی مبتلا میشوند.dard-artoroz
شروع بیماری بصورت یک پلی آرتریت (درد،تورم وگرمی مفصل) مزمن است که در 2/3 بیماران آغاز تدریجی بصورت خستگی، بی اشتهایی، ضعف عمومی ونشانه های عضلانی اسکلتی مبهم دارد سپس مفصل دچار التهاب میشود این مرحله مقدماتی چندهفته تا چند ماه ادامه دارد. نشانه های اختصاصی اغلب بطور تدریجی در چند مفصل (بویژه دست، زانو و پا) و بصورت متقارن تظاهر مییابند.خشکی صبحگاهی بیش ازیکساعت وجوددارد. درگیری عضلانی،ریوی،قلبی،دستگاه عصبی مرکزی وچشم واستئوپروز(پوکی استخوان)دیده میشود.درمان دارویی و در صورت لزوم با جراحی است

مواد غذایی موثر بر روی التهاب مفاصل و آرتروز

از زنجبیل غافل نشوید.

برای تسکین درد مفاصل، روزانه نصف قاشق چای خوری پودر زنجبیل و یا ۳۵ گرم معادل ۶ قاشق چای خوری زنجبیل تازه مصرف کنید. زنجبیل برای کاهش و تسکین دردهای آرتریت موثر است. دلیل احتمالی آن میتواند به افزایش گردش خون مرتبط باشد که باعث میشود مواد التهابزا زودتر از مفاصل دور شوند.

روغن ماهی

امگا ۳ در ماهی های چرب مثل ماهی آزاد و ساردین به وفور وجود دارد. این اسیدهای چرب باعث کاهش التهاب می شوند.
توصیه می کنیم برای بهره مندی از خواص این مواد غذایی امگا ۳ مصرف کنید. برای افرادی که از درد مفاصل رنج می برند توصیه می شود هفته ای سه مرتبه ماهی میل کنند و هر روز مکمل روغن مصرف کنند.( مکمل های ۲۰۰۰-۵۰۰۰ میلی گرمی) البته پیش از آن حتما با پزشک خود مشورت کنند.Plant-based and animal sources of Omega-3 acids

نتایج پژوهشی که در دانشگاه Cardiff انگلستان انجام شد نشان می دهد که روغن کبد ماهی سرشار از امگا ۳ و ویتامین های A و D می باشد. این روغن جلوی تخریب غضروف ها را گرفته ، عوامل التهاب را کاهش داده موجب تسکین درد می شود.

فلفل قرمز

فلفل قرمز یا کاین نیز که تندی خود را مدیون ترکیبی به‌ نام کاپسایسین است در ساختار بیشتر پمادهای مسکن و ضد درد بکار رفته است. فلفل قرمز با تاثیر بر روی اعصاب حسی انتقال دهنده درد موجب بی حسی و کاهش درد می شود.
از دیگر مواد غذایی موثر بر روی کاهش درد و التهاب در آرتروز زانو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سنجد
سویا
کندر
ویتامین C

پزشک پا